המכון הרפואי
על פי סעיף 51 לפקודת תעבורה, משרד הרישוי רשאי לפסול את רישיון הנהג במידה וקיימת לקות בכושרו לנהוג. יחד עם זאת יש באפשרותו של הנהג לערער על כך בעזרת עורך דין תעבורה. פסילת הרישיון תהיה עד שהנהג ימלא את התנאים שנקבעו לו במשרד הרישוי. יחד עם זאת במקרים מסוימים פסילת הרישיון תהיה רק לתקופה מוגבלת או אפילו לצמיתות. פסילת רישיונו של הנהג בגלל לקות הקיימת בכושרו לנהוג תינתן רק לאחר חוות דעת של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים במשרד הבריאות. במידה והמכון הרפואי קבע כי הנהג אינו כשיר לנהיגה או לנהיגה בסוג מסוים של רכב, משרד הרישוי רשאי לפסול את רישיון הנהג ולמסור לו את החלטתם המנומקת.
להלן המוזמנים למכון הרפואי לבטיחות בדרכים וייתכן שיזדקקו לשרותיו של עורך דין תעבורה בתהליך: מבקשי רישיון לרכב משא כבד או רכב ציבורי; מבקשי רישיון שהינם בעלי בעיות רפואיות; נהגים שדווחו על ידי המשטרה על שהיו מעורבים בתאונת דרכים; נהגים שידוע שיש להם נטייה להשתמש באלכוהול או בסמים; נהגים שהם לאחר סיום ריצוי פסילת רישיון; נהגים שחייבים בבדיקה רפואית בגלל גילם; נכים ובתוכם נכי משרד הביטחון שמופנים על ידי המוסד לביטוח לאומי.
במידה והרישיון נפסל כתוצאה מהמלצה של המכון הרפואי על לקות הקיימת בכושרו של הנהג לנהוג, ברוב המקרים פסילת הרישיון היא לשנה. כאשר מסתיימת השנה יש לפנות לבדיקה חוזרת במכון הרפואי על מנת לברר אם הנהג כשיר כעת לנהיגה.
במידה והנהג אינו מסכים עם הסיבה שבגינה בה נפסל לו הרישיון, ישנה אפשרות לערער על ההחלטה של המכון בפני וועדת הערער. כאן נכנס לתמונה עורך דין תעבורה המייצג את הנהג בפני וועדת הערער. כדאי גם שהפנייה תהיה מגובה בחוות דעת רפואית מטעם הנהג. יש לתת את הדעת שאם פנייתו של הנהג נדחתה, בדיקת כושר הנהיגה שלו תעשה רק שנה לאחר הזמן בו ערעורו נדחה. לאחר שהערער נדחה, קיימת אפשרות לפנות לבית המשפט המחוזי. בבית המשפט המחוזי הדיון יהיה סביב שאלות משפטיות בלבד. עורך דין תעבורה מקצועי יבחן את המקרה מהיבטים רבים וסוגיות שונות שיכולים להביא לביטול החלטת משרד הרישוי. כך הוא יבחן למשל את מידת המסוכנות של הנהג, את האפשרות שניתנה לנהג בהשמעת טיעוניו, את הרכב וועדת הערער והכשרתם של העומדים בראשה ועוד.
מאמרים נוספים
השאר תגובה
אתה חייב להיות מחובר להשארת תגובה.