עברתי תאונת דרכים מה עליי לעשות
מה עלי לעשות אם עברתי תאונת דרכים ?
להלן מס' עצות יעילות לפני שפונים לחב' הביטוח בקרות תאונת דרכים:
במידה ונפגעת בתאונת דרכים עליך לגשת מיידית לקבלת טיפול רפואי (חדר מיון ואם הפגיעה היא קלה ואין באפשרותך להגיע למיון אז כדאי לפנות באופן מיידי לרופא משפחה בקופת החולים) לצורך קבלת טיפול ראשוני והערכת נזק ראשוני – הטיפול הראשוני נחוץ מאוד עבור חברת הביטוח על מנת להוכיח שאכן קיימת פגיעה גופנית.
לאחר מכן, יש לגשת למשטרה ולקבל "אישור משטרה", אישור זה הינו הוכחה נוספת אשר מתעדת את קרות התאונה ואת כל המעורבים בה.
פינוי באמבולנס: פינוי באמבולנס ממקום התאונה מחייב תשלום בגין הפינוי
למד"א ולכן יש לשמור את אישור התשלום. (אי תשלום בזמן מחייבת הוצאות ריבית והצמדה) התשלום בגין הפינוי חל על חב' הביטוח או קופ"ח תלוי באופן הפינוי (תלוי בסוג האמבולנס המפנה נט"ן או רגיל) ולכן חשוב מאוד להפנות את הודעת התשלום לאחד הגורמים במיידי.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים
פיצויים לנפגעי תאונות דרכים נקבעים בישראל עפ"י חוק ייחודי "חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים". עפ"י חוק זה, מנוטרל למעשה עניין ה"אשמה", כלומר, שאלת האחריות לנזק. בתביעות נזיקין בד"כ, חייב בתשלום פיצוי, מי שגרם לנזק, ובחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים נזנח עקרון זה, והוחלט כי לאו דווקא ה"אשם" יישא בתשלום הפיצוי.
מטרת החוק הינה להקיף כמעט את כל הנפגעים האפשריים בתאונות דרכים ולפצותם, ולכן, היסוד העיקרי בחוק הפיצויים הוא כי אדם שנפגע בגופו, במה שמוגדר כתאונת דרכים, זכאי באופן אוטומטי לפיצוי.
מה קורה אם אני אשם בתאונת דרכים?
החוק קובע שאין קשר לגורם האשם בתאונה, וכל אדם שנפגע בתאונת דרכים זכאי לקבל פיצויים על נזק גופני מפוליסת ביטוח החובה שברכבו.
מה קורה אם אני הולך רגל שנדרס על ידי רכב או שאין לי את פרטי הנהג הפוגע?
במידה והינך הולך רגל, יש לתבוע את החברה המבטחת של הרכב הפוגע או לחילופין בהעדר פרטי הנהג הפוגע ישנה קרן בשם קרנית, המחויבת לפצות נפגעי תאונות דרכים באותו האופן של נפגעים בעלי פוליסת ביטוח חובה. (כמובן שבמקרה כזה מאוד חשוב לרשום את פרטיהם של העדים לאירוע).
תוך כמה זמן ניתן לתבוע תאונת דרכים (זמן התיישנות)?
תאונת דרכים ניתן לתבוע עד כ-7 שנים מיום בו קרתה תאונת הדרכים.
מרגע הגשת התביעה נחשב המצב כמצב של הליכים משפטיים ולכן ספירת הזמן נפסקת עד לסיום התהליך.
מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתחום זה בטרם הפנייה לחברת הביטוח והגשת התביעה.
* כל האמור במאמר זה הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה יעוץ משפטי, כל הסתמכות על האמור הינה באחריות המסתמך ועל דעתו בלבד. בכל מקרה מומלץ לקבל יעוץ אישי ופרטני מעו"ד המתמחה בתחום הנזיקין.
חיפשים אחרונים:
- www traffic-violation co il פיצויים-לנפגעי-תאונות-דרכים-2 (23)
- כמה זמן אחרי תאונה אפשר לתבוע (16)
- עברתי תאונת דרכים (13)
מאמרים נוספים
השאר תגובה
אתה חייב להיות מחובר להשארת תגובה.